Ga mee op Wijnreis door Europa en proef de lokale wijnen - Frankrijk 

roadtrip frankrijk 10% korting wijnen champagnes proefdozen

 

Wij zijn al helemaal in de vakantiestemming! Om ons heen horen we ook de heerlijke vakantieplannen van anderen met mooie bestemmingen, zoals Frankrijk, Italië, Oostenrijk. Allemaal landen waar prachtige wijnen vandaan komen. Die gaan we tijdens een online Roadtrip in de spotlights zetten. En jij kunt deze natuurlijk ook voor jezelf inschenken.

Maar eerst even terug naar onze Roadtrip. De komende weken belichten we via de nieuwsbrief, Facebook en Instagram (je volgt ons toch al wel, toch?) verschillende bekende en minder bekende wijnen. Daarbij vertellen we wat meer over het gebied waar die wijn voorkomt, wat de wijn bijzonder maakt.

De eerste stop van de Roadtrip is in Frankrijk: in de Champagne-streek. Frankrijk is één van de meest aansprekende en beroemdste wijnlanden van de wereld en Champagne is de alom bekende feestelijke wijn bij uitstek. Maar Champagne is ook uitermate geschikt om te serveren bij gerechten. Wij hebben een paar mooie wijn-spijs tips voor je met Champagne.

De Roadtrip gaat verder naar de Tuin van Frankrijk, oftewel de Loire. Rijdend door dit landschap vallen de vele mooie kastelen en talloze mooie wijngaarden langs de rivier op. Uit dit gebied komt de o.a. Pouilly Fumé, een Sauvignon Blanc met zijn frisse, levendige en aromatische karakter. Absoluut het proeven waard.

We vervolgen de Roadtrip door de Bourgogne. Het eeuwenoude gebied - dat door monniken minutieus in kaart is gebracht - staat bekend om Chardonnay en Pinot Noir. Wij kiezen voor een rijke stijl Pinot Noir en drinken dit bij een heerlijke salade met gepofte tomaat en knisperige ham.

Frankrijk en rosé is ook een bekende combinatie. Wij gaan echter niet voor een beroemde rosé uit de Provence, maar een minstens zo lekkere rosé uit Hérault. Bleekrose, sappig en mondvullend en vol zomers rood fruit. De naam is ook zonnig. Sun un Air!

Een ontdekking zijn de wijngebieden uit de Sud-Ouest, zoals de Côtes de Casgogne waar veel prettig geprijsde wijnen voor alledag vandaan komen, zoals de “Oh my Bright”. Een heerlijk glas witte wijn. Ongecompliceerd, expressief en helemaal van deze tijd.

We sluiten de Roadtrip door Frankrijk af met een pannetje mosselen in het Zuiden. Het mosselseizoen is gestart en daar past een glas heerlijk zomers Picpoul de Pinet zo goed bij!

Proef zelf de Roadtrip-wijnen
Champagne, Pouilly Fumé, Pinot Noir, Rosé uit Hérault, wit uit de Gascgne en de PicPoul de Pinet. Je kunt deze allemaal per fles of per doos bestellen via de website. Of bestel een proefdoos waarin we deze wijnen al voor je hebben samengepakt. Klik hier en bestel met 15% korting>>

Lees hier meer over Frankrijk en zijn wijngebieden.

Hou de komende weken facebook en instagram in de gaten en laat je inspireren door verrassende wijnen!

Wijnadvies
MiVino geeft je graag persoonlijk wijnadvies. 
We zijn bereikbaar via 06 304 965 22 en via info@mivino.nl.

© 2013 - 2022 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.