Chili 

Chili is een enorm langgerekt wijnland dat wordt beschermd door de Andes aan de ene kant en de Oceaan aan de andere kant. Doordat er zowel in het Noordelijke als Zuidelijke deel van het land wijn wordt gemaakt, zijn er wel verschillen in volheid en frisheid in wijnen. Toch zijn de wijnen uit alle delen van het land van goede kwaliteit en gemaakt op het fruit. Over het algemeen zijn het geen van alle bewaarwijnen. Er worden voornamelijk cépagewijnen (van 1 druivenras) gemaakt van de bekendste internationale druivenrassen, zoals Chardonnay en Cabernet Sauvignon.

De eerste wijnstokken zijn al meegenomen naar het land in de 16de eeuw door de Spaanse Conquistadores. Toch zijn het de Franse immigranten geweest die rond de eeuwwisseling van 1800 naar 1900 de Europese wijntechnieken meegenomen hebben naar het land. Dit, zo zegt men, is één van de redenen van de over het algemeen uitstekende kwaliteit van de Chileense wijnen.

Als wijnland staat Chili bovendien bekend als enig wijnland dat nooit getroffen is geweest door de wijndruifluis epidemie van rond eind 1800 – begin 1900. Een andere bekendheid van het land is Pisco een druivendestillaat met eigen herkomstbenaming.

sorteer op
 • Bio O Cabernet Sauvignon Reserva - Chili
  Bio O Cabernet Sauvignon Reserva - Chili

  Een lekker geurig en vol glas rode wijn. Veel rijp fruit combineert mooi met rijpe tannines en een korte houtopvoeding. De wijnen van Elemental zijn Biologisch!

  € 8,30
 • Bio O Chardonnay Reserva - Chili
  Bio O Chardonnay Reserva - Chili

  Vol, rond en sappig met puur fruit. Heerlijk tropisch fruit is in perfecte balans met de frissere limoen en grapefruit. Een korte houtrijping geeft de wijn zachte en romige tonen.

  € 8,30
 • Viña Tres Mosqueteros - Carmenère Reserva
  Viña Tres Mosqueteros - Carmenère Reserva

  Bij de Carmenère uit de Reserva Range ligt de nadruk op de eigenschappen van de druif én de extra smaakdimensie die de wijn krijgt door houtopvoeding. Het resultaat is een elegante kruidige wijn met fijn donker fruit.

  € 8,75
 • Viña Tres Mosqueteros - Carmenère Superior
  Viña Tres Mosqueteros - Carmenère Superior

  In de wijnen van de Superior range ligt de nadruk op het mooie fruit. Een wijn met een intense kleur en geur. Rijk en rijp van smaak, met een fijne kruidige toets.

  € 7,25
 • Viña Tres Mosqueteros - Chardonnay Superior
  Viña Tres Mosqueteros - Chardonnay Superior

  In de wijnen van de Superior range ligt de nadruk op het mooie fruit. En dat proef je terug in deze Chardonnay. Zacht van smaak, rijk aan tropisch fruit en heerlijk drinkbaar.

  € 7,25
 • Viña Tres Mosqueteros - Merlot Reserva
  Viña Tres Mosqueteros - Merlot Reserva

  Bij de Merlot uit de Reserva Range ligt de nadruk op het mooie fruit én de extra smaakdimensie die de wijn krijgt door houtopvoeding. Het resultaat is een wijn met nog meer elegantie en verfijning!

  € 8,75
 • Viña Tres Mosqueteros - Merlot Superior
  Viña Tres Mosqueteros - Merlot Superior

  Heerlijk ronde wijn met fruitige en zachte aroma's en een goed gevulde body. Combineert goed bij verschillende gerechten en zachte kazen op de borrelplank. Maar, is als "guilty pleasure" ook lekker bij een bonbon.

  € 7,25
 • Viña Tres Mosqueteros - Sauvignon Blanc Superior
  Viña Tres Mosqueteros - Sauvignon Blanc Superior

  Lekker frisse en vrolijke wijn met aangenaam veel smaak! Perfect bij de borrel of zomaar op een zomerse avond. Maar ook perfect bij verse vis en salades.

  € 7,25
© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.