Chili 

Chili is een enorm langgerekt wijnland dat wordt beschermd door de Andes aan de ene kant en de Oceaan aan de andere kant. Doordat er zowel in het Noordelijke als Zuidelijke deel van het land wijn wordt gemaakt, zijn er wel verschillen in volheid en frisheid in wijnen. Toch zijn de wijnen uit alle delen van het land van goede kwaliteit en gemaakt op het fruit. Over het algemeen zijn het geen van alle bewaarwijnen. Er worden voornamelijk cépagewijnen (van 1 druivenras) gemaakt van de bekendste internationale druivenrassen, zoals Chardonnay en Cabernet Sauvignon.

De eerste wijnstokken zijn al meegenomen naar het land in de 16de eeuw door de Spaanse Conquistadores. Toch zijn het de Franse immigranten geweest die rond de eeuwwisseling van 1800 naar 1900 de Europese wijntechnieken meegenomen hebben naar het land. Dit, zo zegt men, is één van de redenen van de over het algemeen uitstekende kwaliteit van de Chileense wijnen.

Als wijnland staat Chili bovendien bekend als enig wijnland dat nooit getroffen is geweest door de wijndruifluis epidemie van rond eind 1800 – begin 1900. Een andere bekendheid van het land is Pisco een druivendestillaat met eigen herkomstbenaming.

Sorteer op
 • Cabernet Sauvignon Reserva Elemental - Chili
  Cabernet Sauvignon Reserva Elemental - Chili

  Een lekker geurig en vol glas rode wijn. Veel rijp fruit combineert mooi met rijpe tannines en een korte houtopvoeding. De wijnen van Elemental zijn Biologisch!

  € 7,75
 • Chardonnay Reserva Elemental - Chili
  Chardonnay Reserva Elemental - Chili

  Een mooie wijn uit Chili. Vol, rond en sappig met puur fruit. Heerlijk tropisch fruit is in perfecte balans met de frissere limoen en grapefruit. Een korte houtrijping geeft de wijn zachte en romige tonen. De wijn is biologisch!

  € 7,75
 • Heritage Cabernet Sauvignon - Chili
  Heritage Cabernet Sauvignon - Chili

  Een wijn zoals alleen de Chilenen hem kunnen maken. De wijn is soepel, fruitig en altijd een plezier om te drinken! Met handige schroefdop, dus ideaal bij een borrel of bijvoorbeeld een BBQ.

  € 5,50
 • Heritage Cabernet Sauvignon Rosé - Chili
  Heritage Cabernet Sauvignon Rosé - Chili

  Een lekkere soepele en zomerse wijn. De wijn heeft een volle smaak en is fris fruitig en altijd een plezier om te drinken! Ideeal bij een zomerse lunch, borrel of bij een BBQ.

  € 5,50
 • Heritage Chardonnay - Chili
  Heritage Chardonnay - Chili

  Een wijn zoals alleen de Chilenen hem kunnen maken. De wijn is soepel, fruitig en vol van smaak. Altijd een plezier om te drinken! Ideaal voor bij een borrel, feestje of BBQ.

  € 5,50
© 2013 - 2021 MiVino Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.