Chili 

Chili is een enorm langgerekt wijnland dat wordt beschermd door de Andes aan de ene kant en de Oceaan aan de andere kant. Doordat er zowel in het Noordelijke als Zuidelijke deel van het land wijn wordt gemaakt, zijn er wel verschillen in volheid en frisheid in wijnen. Toch zijn de wijnen uit alle delen van het land van goede kwaliteit en gemaakt op het fruit. Over het algemeen zijn het geen van alle bewaarwijnen. Er worden voornamelijk cépagewijnen (van 1 druivenras) gemaakt van de bekendste internationale druivenrassen, zoals Chardonnay en Cabernet Sauvignon.

De eerste wijnstokken zijn al meegenomen naar het land in de 16de eeuw door de Spaanse Conquistadores. Toch zijn het de Franse immigranten geweest die rond de eeuwwisseling van 1800 naar 1900 de Europese wijntechnieken meegenomen hebben naar het land. Dit, zo zegt men, is één van de redenen van de over het algemeen uitstekende kwaliteit van de Chileense wijnen.

Als wijnland staat Chili bovendien bekend als enig wijnland dat nooit getroffen is geweest door de wijndruifluis epidemie van rond eind 1800 – begin 1900. Een andere bekendheid van het land is Pisco een druivendestillaat met eigen herkomstbenaming.

sorteer op
 • Elemental Cabernet Sauvignon Reserva - Chili
  Elemental Cabernet Sauvignon Reserva - Chili

  Een lekker geurig en vol glas rode wijn. Veel rijp fruit combineert mooi met rijpe tannines en een korte houtopvoeding. De wijnen van Elemental zijn Biologisch!

  € 8,25
 • Elemental Chardonnay Reserva - Chili
  Elemental Chardonnay Reserva - Chili

  Vol, rond en sappig met puur fruit. Heerlijk tropisch fruit is in perfecte balans met de frissere limoen en grapefruit. Een korte houtrijping geeft de wijn zachte en romige tonen.

  € 8,25
© 2013 - 2023 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.