Chenin Blanc

De Chenin Blanc is een zeer veelzijdig witte druif. Er worden heerlijke witte wijnen van gemaakt en mooie mousserende wijnen, zoals Crémant de Loire en wellicht de mooiste en langst houdbare dessertwijnen. 

Jonge wijnen hebben aroma's die variëren van fris fruit, zoals appel tot exotisch fruit. Door de relatief hoge zuurgraad kunnen de wijnen goed ouderen. Naarmate ze ouder worden, worden ze voller en ronder en krijgen ze het aroma van honing. 

Dessertwijnen worden gemaakt van ingedroogde druiven, soms met botrytus. Ze hebben dan rookachtige en mineralige tonen met sinasappelmarmelade.

Chenin Blanc komt ook in een aantal nieuwe wereldlanden voor. In Zuid Afrika staat hij bekend als Steen.

Wijn - Spijs: Voor de "gewone" wijnen geldt dat ze perfect zijn bij de borrel of als aperitief. Met spijs zijn o.a. de volgende combinaties een aanrader. Bij frisse maaltijdsalades, gerechten met geitenkaas, asperges op Oosterse wijze bereid, bij witte vis met beurre blanc - saus, visstoof met venkel.

 

sorteer op
 • Aguila Crémant de Limoux Brut
  Aguila Crémant de Limoux Brut

  Crémant de Limoux is een mousserende wijn die op dezelfde wijze wordt gemaakt als Champagne. De wijnen komen van nabij de historische stad Carcassone. Het is een mooi, betaalbaar alternatief en de Aguila doet zeker niet onder!

  € 15,75
 • Beau Joubert Oak Lane Chenin Blanc - Sauvignon Blanc
  Beau Joubert Oak Lane Chenin Blanc - Sauvignon Blanc

  De wijnen uit de Oak Lane range zijn gemaakt om iedere dag van te genieten. En dat is zeker gelukt. Every Day Renée ofwel de Chenin Blanc - Sauvignon is een verkwikkende en levendige wijn.

  € 7,50
 • Beau Joubert The Potter's Wheel Chenin Blanc
  Beau Joubert The Potter's Wheel Chenin Blanc

  Een complexe wijn die op traditionele wijze gedeeltelijk op amfora rijpt. Een zuivere, elegante en ronde wijn met een indrukwekkend aroma en verfrissende basis. Een wijn waar je voor gaat zitten om te genieten!

  € 12,75
 • Château Soucherie Blanc Ivoire - Anjou Blanc
  Château Soucherie Blanc Ivoire - Anjou Blanc

  Chateau Soucherie werkt met lage rendementen en men wil het terroir laten spreken. Het resultaat is puurheid, finesse, complexiteit en lengte in de wijnen. De Blanc Ivoire is daar een perfect voorbeeld van. Een heerlijke Chenin!

  € 20,25
 • Crémant de Bourgogne - Pardon et Fils
  Crémant de Bourgogne - Pardon et Fils

  Deze Crémant Brut combineert zachtheid en smaak tot een mooi elegant geheel. En is net als Champagne gemaakt volgens de Méthode Traditionelle. Een heerlijke en feestelijke wijn, maar ook heerlijk bij eten!

  € 18,95
 • False Bay Slow Chenin Blanc - Zuid Afrika
  False Bay Slow Chenin Blanc - Zuid Afrika

  Een lekkere Chenin Blanc die op nog geen 3 kilometer afstand van de Oceaan wordt gemaakt. De wijnen kenmerken zich door fijne fruit smaken en een goede zuurgraad. Het wijnhuis Waterkloof werkt volledig Biodynamisch.

  € 6,90
© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.