Gamay

Gamay is een rode wijndruif die onlosmakelijk verbonden is aan de Beaujolais wijnen uit Frankrijk. De Beaujolais is officieel een deel van de Bourgogne, de bekende wijnstreek uit Noord-Oost Frankrijk. De officiele naam is Gamay noir à jus blanc, vanwege het nagenoeg blanke vruchtvlees.

De wijnen van de Beaujolais worden geheel van de Gamay gemaakt. De wijnen kenmerken zich door een lichte wat blauwige kleur, kenmerkende zuren en vers rood fruit. Er wordt ook Beaujolais primeur gemaakt. Deze wijnen zijn nog jonger en lichter en komen reeds in november van het oogstjaar op de markt.

Naast de Loire-streek in  Frankrijk komt de druif voor in de Savoie in Zwitserland.

Wijn - spijs: Zomers is wijn van deze druif gekoeld een aanrader. Lekker bij bijvoorbeeld pastasalades, gegrilde kip of cocq au vin, gegrilde tonijn met een frisse salade en tapas's.

sorteer op
 • Beaujolais Villages - Pardon et Fils
  Beaujolais Villages - Pardon et Fils

  Beaujolais wijnen hebben een heel eigen en speels karakter. Een aantrekkelijke en soepele wijn met intense aroma's van klein fruit, een vleug mineraliteit en kruiden. Drink licht gekoeld bij verschillende gerechten!

  € 12,50
 • Domaine du Pré Baron Gamay - Touraine
  Domaine du Pré Baron Gamay - Touraine

  De Gamay van Domaine du Pré Baron is een heerlijke, lichte en droge wijn met veel karakter. Een aanrader om licht gekoeld te drinken. Het wijnhuis is aangesloten bij Terra Vitis.

  € 10,95
 • Fleurie - Domaine Pardon
  Fleurie - Domaine Pardon

  Fleurie is één van de dorpen in de Beaujolais die zijn naam op het etiket mag vermelden. Een Cru de Beaujolais. De wijn is complex en heeft diepte met een prettige hoeveelheid geconcentreerd fruit en een aanhoudende finale.

  € 14,75
 • Moulin à Vent - Domaine du Dîme
  Moulin à Vent - Domaine du Dîme

  Moulin à Vent is één van de dorpen in de Beaujolais die zijn naam op het etiket mag vermelden. Een Cru de Beaujolais. Een krachtige en rijke wijn met een mooi bewaarpotentieel. Een perfecte wijn voor bij het diner.

  € 15,95
© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.