Sangiovese

De Sangiovese is een bekend Italiaans blauw druivenras met zijn oorsprong in Toscane. Maar, hij komt in geheel Italië voor en ook in Argentinië en andere landen wordt hij langzamerhand vaker aangepland.

In Italië worden van de Sangiovese druif bekende wijnen gemaakt. Chianti, Vino Nobile di Montepulciano, Super Tuscans, Rosso Piceno en Rosso Conero. De Sangiovese druif kan soms wat body missen, waardoor hij vaak wordt geblend. Bij de Super Tuscans wordt bijvoorbeeld een beetje Cabernet Sauvignon toegevoegd.

De belangrijkste kenmerken van Sangiovese wijnen zijn de hoge zuurgraad, de rode kersen, vaak stevige tannines en wat aardse tonen.

Wijn - Spijs: De wijnen waar Sangiovese in wordt gebruikt variëren van wat soepelere wijnen tot zwaarder en stoer. Kijk daarom altijd bij de wijn zelf naar de wijn - spijs tips. Over het algemeen kun je zeggen dat de lichtere wijnen goed samen gaan met antipasti met vlees, lichtere gerechten met vis of vlees en dat de zwaardere wijnen het beste passen bij gegrild roodvlees of wild.

© 2013 - 2023 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.