Sangiovese
De Sangiovese is een bekend Italiaans blauw druivenras met zijn oorsprong in Toscane. Maar, hij komt in geheel Italië voor en ook in Argentinië en andere landen wordt hij langzamerhand vaker aangepland.
In Italië worden van de Sangiovese druif bekende wijnen gemaakt. Chianti, Vino Nobile di Montepulciano, Super Tuscans, Rosso Piceno en Rosso Conero. De Sangiovese druif kan soms wat body missen, waardoor hij vaak wordt geblend. Bij de Super Tuscans wordt bijvoorbeeld een beetje Cabernet Sauvignon toegevoegd.
De belangrijkste kenmerken van Sangiovese wijnen zijn de hoge zuurgraad, de rode kersen, vaak stevige tannines en wat aardse tonen.
Wijn - Spijs: De wijnen waar Sangiovese in wordt gebruikt variëren van wat soepelere wijnen tot zwaarder en stoer. Kijk daarom altijd bij de wijn zelf naar de wijn - spijs tips. Over het algemeen kun je zeggen dat de lichtere wijnen goed samen gaan met antipasti met vlees, lichtere gerechten met vis of vlees en dat de zwaardere wijnen het beste passen bij gegrild roodvlees of wild.
- Cantalici Chianti Classico Baruffo
Deze Chianti Classico is vol en delicaat van smaak en is op tafel een perfecte begeleider van een goede maaltijd, al dan niet met Italiaanse klassiekers. Een aanrader voor een gezellige avond!
€ 18,95 - Morellino di Scansano DOCg - Roggiano
Morellino is de lokale variant van de Sangiovese uit het diepe zuiden van Toscane - de Maremma. Een verleidelijke wijn met veel smakelijk sap, zomers fruit en ronde elegante tannines. Een aangename wijn bij het diner of voor zo!
€ 11,25 - Morellino di Scansano DOCg Riserva - Roggiano
De heerlijke en verleidelijke aroma's uit de geur zetten mooi door in de smaak. Een mooie, elegante en complexe wijn met een stevige, volle smaak. Ronde tannines, een verfijnde afwerking en een mooie lengte.
€ 19,95