Cabernet Franc

Cabernet Franc staat voornamelijk aangepland in Frankrijk. In Bordeaux wordt hij vaak gebruikt om in een blend met Cabernet Sauvignon en Merlot. In de Loire wordt er lichtere mono-cépage van gemaakt.

De (rode) wijnen van Cabernet Franc zijn geurig en sappig. Ze hebben veel rood fruit, aanwezige zuren en (groene) tannines. Ook geuren ze vaak naar viooltjes en kunnen ze wat landelijke aroma's ontwikkelen.

Wijn - spijs: De mono-cépages zijn vaak lekker om licht gekoeld zonder spijs te drinken. Ze zijn lekker bij bijvoorbeeld cocq au vin, vis van de grill en voorgerechten met rood vlees.

sorteer op
 • Beau Joubert The Ambassador
  Beau Joubert The Ambassador

  Een elegante en complexe wijn met rijpe, goed gestructureerde tannines. Gemaakt in Bordeaux stijl is de wijn al ongeëvenaard drinkbaar in zijn jeugd. Heerlijk om je zelf mee te trakteren of te schenken bij een mooi diner.

  € 18,95
 • Château Labadie Cru Bourgeois Médoc
  Château Labadie Cru Bourgeois Médoc

  Een pure wijn met een rijke smaak. De wijnen van Labadie hebben in hun jeugd al het nodige fruit en karakter, waardoor ze direct gedronken kunnen worden, maar ook tot 12 jaar bewaard. Ook als Magnum in geschenkkist verkrijgbaar.

  € 15,95
 • Château Maucaillou - Cru Bourgeois Exceptionelle
  Château Maucaillou - Cru Bourgeois Exceptionelle

  De wijnen van Maucaillou zijn stuk voor stuk evenwichtig en mooi in balans. Weelderig en rijk van smaak. Een wijn om voor te gaan zitten en van te genieten.

  € 40,95
 • Aanbieding

  Château Soucherie - Anjou Rouge
  Château Soucherie - Anjou Rouge

  Chateau Soucherie werkt met lage rendementen en laat het terroir spreken. Het resultaat is puurheid, finesse, complexiteit en lengte in de wijnen. De Reliefs is daar een perfect voorbeeld van. Een heerlijke Loire Cabernet!

  € 19,50 € 17,55
 • Château Valade L'Etendard - Saint-Emilion Grand Cru
  Château Valade L'Etendard - Saint-Emilion Grand Cru

  Net als, bijna, alle wijnen van de rechteroever is de hoofdrol voor Merlot, die in dit geval wordt aangevuld door een klein deel Cabernet Franc. Een ronde, intense en complexe wijn die steeds verder de diepte in gaat.

  € 24,75
 • Crémant de Bourgogne - Pardon et Fils
  Crémant de Bourgogne - Pardon et Fils

  Deze Crémant Brut combineert zachtheid en smaak tot een mooi elegant geheel. En is net als Champagne gemaakt volgens de Méthode Traditionelle. Een heerlijke en feestelijke wijn, maar ook heerlijk bij eten!

  € 18,95
 • Kelderrestant

  Ernie Els - Big Easy Red Blend - Magnum in Geschenkdoos
  Ernie Els - Big Easy Red Blend - Magnum in Geschenkdoos

  Big Easy heeft de bijnaam van golflegende Ernie Els gekregen. Een groot en stevig man, met een opmerkelijk vloeiende en ogenschijnlijk moeiteloze swing, wat hem de bijnaam Big Easy opleverde. Ook de wijn is Big en Easy!

  € 38,50 € 30,00
 • Kelderrestant

  Karas Classic Red - Armenië
  Karas Classic Red - Armenië

  Een klassieke wijn uit Armenië met internationale allure. Een wijn met karakter die je overtuigd door zijn rijke geur en smaak. Een wijn van te genieten bij het eten!

  € 11,25 € 9,45
 • La Sirène de Giscours mdc - Margaux
  La Sirène de Giscours mdc - Margaux

  Een mooi gestructureerde en verfijnde wijn uit de Bordeaux met de vrouwelijke toets die kenmerkend is voor wijnen uit Margaux. La Sirène is de "tweede" wijn van dit fraaie wijnhuis.

  € 46,95
 • Very Limoux Rouge
  Very Limoux Rouge

  De Limoux Rouge is een blend van vier verschillende druivenrassen die ieder zijn eigen kenmerk meegeeft aan de wijn. Een rijke en complexe wijn met rondeur en elegantie.

  € 11,50
© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.