DO Navarra

Navarra ligt in de vlakte van de Ebro en de uitlopers van de Pyreneeën. Er is een zachte, vruchtbare bovengrond op een ondergrond van grind met voornamelijk kalkhoudend vast gesteente; zeer geschikt voor druivenstokken. De wijngaarden liggen op een hoogte van 250 tot 560 meter. Het klimaat zorgt voor een optimale rijping van de druiven met behoud van smaak en een goede zuurgraad.

De wijnen van Navarra hebben een goede kwaliteit, maar staan in de schaduw van het eronder gelegen Rioja. Navarra was altijd het bekendst om zijn rosé wijnen van de Garnachadruif. Nog steeds horen ze tot de beste van Spanje, maar inmiddels worden er steeds meer rode wijnen gemaakt. 

Navarra is op wijngebied minder traditioneel en durft te experimenteren met andere technieken, zodat er steeds meer mooie en elegantie wijnen uit Navarra komen die in niets lijken op de "oude, klassieke" Spaanse wijnen, waarin hout en warmte de boventoon voerden.

Sorteer op
 • Tandem Ars in Vitro Tinto - Navarra DO
  Tandem Ars in Vitro Tinto - Navarra DO

  Boutique Winery Tandem stelt zich tot doel wijnen te maken die horen bij de top van Navarra. Dat proef je terug in de smaak. Het wijnhuis maakt heerlijke complexe en volle rode wijnen. De naam van de wijn betekent: Kunst in glas!

  € 9,50
 • Tandem Ars Nova Tinto - Navarra DO
  Tandem Ars Nova Tinto - Navarra DO

  Boutique Winery Tandem stelt zich tot doel wijnen te maken die horen bij de top van Navarra. Dat proef je terug in de smaak. Het wijnhuis maakt heerlijke complexe en volle rode wijnen, zoals ook deze houtgelagerde Ars Nova Tinto.

  € 13,25
© 2013 - 2021 MiVino Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.