Moldavië - Moldova

Moldavië heeft een lange geschiedenis van wijnproductie. Als zuidelijke provincie van Rusland maakte het land al goede wijnen in de tijden van de tsaar, voor de Russische revolutie. Nu is het een wijnland dat het herontdekken meer dan waard is!

De meeste wijngaarden bevinden zich in het zuiden van Moldavië, waar ze genieten van een warm klimaat, met een regenval die niet meer bedraagt dan 250 tot 350 mm per jaar. Daarmee kunnen de druiven een mooie kracht en concentratie krijgen. De wijngaarden liggen in een glooiend landschap op dezelfde breedtegraad als Bordeaux. Rusland heeft destijds de potentie van het gebied onderkent en hebben wijngaarden laten aanleggen. Maar liefst 10% van het land is bedekt met wijngaarden! Wijnbouw is hiermee een belangrijke economische factor in het land!

Lees meer over Moldavië >>

sorteer op
 • Crama Regala Cabernet Sauvignon - Moldavië
  Crama Regala Cabernet Sauvignon - Moldavië

  Een heerlijke Cabernet Sauvignon uit Moldavië. Een wijnland om te herontdekken. Een moderne en soepel drinkbare wijn en daarom breed inzetbaar. Bij de borrel met lekkere hapjes of aan tafel bij verschillende gerechten.

  € 5,95
 • Sauvignon Blanc Crama Regala - Moldavië
  Sauvignon Blanc Crama Regala - Moldavië

  Een heerlijke Sauvignon Blanc uit Moldavië. Een wijnland om te herontdekken. Een moderne stijl Sauvignon Blanc zoals we dat kennen van Nieuw Zeeland met een stuivende neus en fris, fruitige smaak.

  € 5,95
 • Vinaria din Vale 7 Coline Saperavi / Malbec - Moldavië
  Vinaria din Vale 7 Coline Saperavi / Malbec - Moldavië

  De wijn is een mooi samengestelde blend van Saperavi en de bekendere Malbec uit Moldavië. Een wijnland om te herontdekken! Een rijke en sappige wijn die door houtrijping nog meer smaak en diepgang krijgt.

  € 9,75
© 2013 - 2022 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.