Petit Verdot

Petit Verdot is een klassieke blauwe druif uit Bordeaux. De druif rijpt alleen in warme jaren volledig. Hij levert dan een belangrijke kwalitatieve bijdrage aan wijnen uit de Médoc. 

Net als Cabernet Sauvignon heeft de Petit Verdot een dikke schil en worden er donkere en geconcentreerde wijnen van gemaakt met stevige tannines. 

Tot voor kort stond er niet veel Petit Verdot meer aangepland, maar de kwaliteiten zijn herontdekt. Ook in bijvoorbeeld Australië staat hij inmiddels aangepland, waar er met name monocépages van de druif worden gemaakt.

Wijn - Spijs: Over het algemeen zijn de wijnen wat zwaarder en voller met tannines, waardoor de wijnen met of van Petit Verdot bij uitstek geschikt zijn om te drinken bij het diner. Denk dan aan biefstuk, bavet of entrecôte van de grill met een fijne saus met wijn, room of kastanjes. Ook lekker bij steviger wild en Hollandse, harde kazen.

 

sorteer op
 • La Sirène de Giscours mdc - Margaux
  La Sirène de Giscours mdc - Margaux

  Een mooi gestructureerde en verfijnde wijn uit de Bordeaux met de vrouwelijke toets die kenmerkend is voor wijnen uit Margaux. La Sirène is de "tweede" wijn van dit fraaie wijnhuis.

  € 46,95
 • Con un Par Monastrell - Petit Verdot
  Con un Par Monastrell - Petit Verdot

  Con un Par. Oftewel Met een Paar. Deze rode wijn van Monastrell en Petit Verdot is een karaktervolle wijn met een eigen persoonlijkheid. Lekker om met een borrelplank van te genieten of bij een casual diner.

  € 9,95
© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.