Nieuw Zeeland

In Nieuw Zeeland worden de meest zuidelijke wijnen gemaakt. Er wordt op beide eilanden wijn gemaakt. Door de grote verschillen in temperatuur levert dit ook duidelijk variatie in wijnen op. Het heeft tot het de tweede helft van de vorige eeuw geduurd voordat men door had, dat het klimaat in Nieuw Zeeland uitermate geschikt was voor het produceren van elegante kwaliteitswijnen.

In eerste instantie richtte men zich op Duitse rassen zoals Müller-Thurgau, maar na het herplanten na de druifluisepidemie is men zich meer gaan richten op de juiste combinatie tussen druivenras en terroir. Nu zijn met name de stuivende Sauvignon Blancs en mooie volle en fruitige Pinot Noirs bekend en befaamd.

sorteer op
 • Kingfisher Bay Sauvignon Blanc - Marlborough
  Kingfisher Bay Sauvignon Blanc - Marlborough

  Een volle, crispy en verkwikkende wijn met een aanhoudende afdronk die een spannende toets mineraliteit heeft. In geur en smaak de tonen van een frisse Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland.

  € 12,25
 • Misty Cove Estate Pinot Noir - Marlborough
  Misty Cove Estate Pinot Noir - Marlborough

  Deze Pinot Noir van Misty Cove is een goed voorbeeld van de lekkere rode wijnen die er in Nieuw Zeeland worden gemaakt. Een soepele, niet te zware wijn met veel zomers rood fruit en zachte tannines.

  € 18,50
 • Misty Cove Estate Sauvignon Blanc - Marlborough
  Misty Cove Estate Sauvignon Blanc - Marlborough

  Een typische Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland. Een stuivende frisse wijn met zowel groene tonen als ook meloen en passiefruit. Je proeft de warmte maar ook de verkoelende nabijheid van de zee en de mist die de baai intrekt.

  € 10,50
© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.