Utiel-Requena | Valencia

De grootste, belangrijkste en oudste wijngaard van Valencia heet Utiel-Requena. Hier werden laatst overblijfselen van 2.700 jaar oude druivenpitten teruggevonden in de oude stenen wijnhuizen. De kwaliteitswijnen uit Valencia vallen onder het DO (Denominación de Origen Protegida) van Utiel-Requena. 

Utiel-Requena ligt op ongeveer zeventig kilometer afstand ten noordwesten van het centrum van Valencia en is opgedeeld in vier gebieden. Al deze gebieden bestaan uit verschillende hoogtes, temperaturen en bodems. De druiven – en dus ook de wijnen – hebben daardoor allemaal verschillende kenmerken en karakters. 

Alto Turia
Deze wijngaard ligt op een zonnige helling. Door de hoogte hebben druiven in dit gebied meer moeite om goed rijp te worden. Dit betekent dat de wijnen vaak iets droger zijn met een hogere zuurtegraad. Het zijn over het algemeen heldere, frisse, fruitige en subtiel aromatische witte wijnen die jong gedronken moeten worden. 

Valentino
Dit de breedste wijngaard met verschillende klimaat- en bodemzones. In dit gebied zijn ook de meeste soorten rassen te vinden. Dit gebied levert vooral heerlijke lichte, fruitige en aromatische witte wijnen.

Moscatel
Hier komen de sterkere wijnen, maar ook mousserende wijnen vandaan.En, zoals de naam zegt, komt hier de (droge) muskaatwijn vandaan. Door de warme en vochtige temperatuur zijn de wijnen die hier ontstaan van nature zachte.

Clariano
Clariano is te verdelen in drie regio’s die wisselen tussen valleien en bergen. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen 200 en 700 meter in. Hierdoor zijn de temperatuurverschillen ‘s nachts en overdag groot en is er ochtendnevel!

Leuk om te weten
In Valencia is de oudste wijnkelder van ongeveer 800 jaar oud te vinden aan de Carrer de Baix 31. De ontdekking van deze kelder gebeurde bij toeval aan het einde van de jaren negentig, toen een aantal huizen in het gebied werden gesloopt.

Sorteer op
 • Bobal Blanco
  Bobal Blanco

  Bobal Negro en Blanco, twee unieke wijnen van Vicente Gandia die beiden worden gemaakt van de Bobal druif. De Blanco is een originele Blanc de Noirs. Sappig, fris en mooi van smaak. Een heerlijke wijn om van te genieten!

  € 13,95
 • Bobal Negro
  Bobal Negro

  Bobal Negro en Blanco, twee unieke wijnen van Vicente Gandia die beiden worden gemaakt van de Bobal druif. De wijnen zijn niet alleen heerlijk om te drinken maar zien er ook mooi uit! Mooi als geschenk, heerlijk bij een diner!

  € 13,95
 • NIEUW

  Con un Par Monastrell - Petit Verdot
  Con un Par Monastrell - Petit Verdot

  Con un Par. Oftewel Met een Paar. Deze rode wijn van Monastrell en Petit Verdot is een karaktervolle wijn met een eigen persoonlijkheid. Lekker om met een borrelplank van te genieten of bij een casual diner.

  € 9,95
 • NIEUW

  Con un Par Sauvignon Blanc
  Con un Par Sauvignon Blanc

  Con un Par. Oftewel Met een Paar. Drink de wijn gezellig casual met een paar vrienden of bij een gezellige maaltijd. De Sauvignon Blanc is een lekker eigentijdse en verfrissende wijn.

  € 7,95
 • Generación 1 Reserva
  Generación 1 Reserva

  Generación 1 Reserva van Vicente Gandia wordt alleen gemaakt van geselecteerde druiven uit de beste jaren. Op het etiket staat daarom ook Grandes Anades. Een complexe wijn van hoog niveau met bewaarpotentieel.

  € 17,95
 • Actie 10%

  Nebla Garnacha
  Nebla Garnacha

  Nebla Garnacha is een aantrekkelijke rode wijn met verfijning en frisheid, waar alle wijnen van Vicente Gandia om bekend staan. Fijn, vol en mediterraans met veel rood en donker bessenfruit en een zachte tanninestructuur.

  € 7,95 € 7,15
© 2013 - 2021 MiVino Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.