Georgië
Georgië wordt beschouwd als de bakermat van de wijnbouw: archeologische vondsten tonen aan dat er al meer dan 8.000 jaar geleden wijn werd gemaakt. Het land ligt op de kruising van Europa en Azië, aan de zuidkant van de Kaukasus, en kent een enorme diversiteit aan microklimaten en bodems. Vooral de regio Kakheti in het oosten is beroemd om zijn wijngaarden en traditionele qvevri-methode, waarbij wijn vergist en rijpt in grote aardewerken amforen die in de grond zijn ingegraven.
Georgische wijnen worden gemaakt van unieke, inheemse druivenrassen zoals Saperavi en Khikhvi, die expressieve, karaktervolle wijnen opleveren met een eigen identiteit en eeuwenoude traditie.
wijn van de maand
Teliani Valley Khikhvi whiteDe Teliani Valley Khikhvi White is gemaakt van de zeldzame Khikhvi-druif. Een frisse, elegante witte wijn met expressieve aroma’s van perzik, citrus en meloen. Een perfect alternatief voor Pinot Grigio.
€ 12,75 € 11,50wijn van de maand - met recept!
Teliani Valley Saperavi UnfilteredEen krachtige, ongefilterde Saperavi uit Georgië – de bakermat van de wijn. Diep paarsrood, vol zwart fruit, chocolade en kruidigheid. Authentiek, expressief en gastronomisch breed inzetbaar!
€ 16,50 € 14,85