Argentinië

Het is het grootste wijnproducerende land van Zuid Amerika en inmiddels ook één van de grootste wereldwijd. Nog tot voor kort werd er met name wijn in bulk geproduceerd voor de grote thuismarkt. Deze wijn werd dan voornamelijk gemaakt van (voor ons onbekende) roze druivenrassen. Tegenwoordig worden er meer en meer internationale rassen aangepland. De meest kenmerkende druivenrassen zijn echter de witte Torrontès en de rode Malbec.

Er worden forse investeringen gedaan in zowel nieuwe aanplant en moderne wijnmaaktechnieken. Ook wordt veelvuldig een beroep gedaan op buitenlandse flying winemakers om ook hiermee te profiteren van moderne kennis.

sorteer op
 • Chardonnay Don Cristobal 1492 - Argentinië
  Chardonnay Don Cristobal 1492 - Argentinië

  De wijngaarden van Don Cristobal liggen op grote hoogte. En dat proef je in de wijnen. Alle wijnen combineren een aangename frisheid met een volle en fruitige sappigheid.

  € 9,75
 • Malbec Don Cristobal 1492 - Argentinië
  Malbec Don Cristobal 1492 - Argentinië

  Een intense rode wijn, vol verleidelijk donker fruit. De wijn heeft spanning en soepelheid en is mooi in balans. De Malbec is een druivensoort die helemaal is ingeburgerd in Argentinië. Ervaar zelf de mooie wijnen van de Malbec.

  € 9,75
© 2013 - 2023 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.