Slovenië

Wijnbouw in Slovenië gaat al eeuwenlang terug. Toch is het geen bekend wijnland. Sinds 1991 is het land onafhankelijk en is het aan het opklimmen. Het is zich aan het ontpoppen als land van kwaliteitswijnen. Doordat de wijnhuizen relatief klein zijn, wordt er nog maar weinig geëxporteerd en zien we ze nog niet veel op de Europese markt. Maar, ze zijn het proberen waard!

Veel van de wijnen die worden gemaakt zijn wit en zijn van bekendere rassen als bijvoorbeeld Riesling, maar ook van andere voor ons onbekendere rassen. Wij hebben wijnen van wijnhuis Vino Kuplje uit het gebied Podravje dat gelegen is tegen de grens met Oostenrijk.

Lees meer over wijnland Slovenië >>

sorteer op
 • Riesling Vino Kupljen - Slovenië
  Riesling Vino Kupljen - Slovenië

  Vino Kupljen uit het noorden van Slovenië tegen de Oostenrijkse grens maakt deze fantastisch mooie kwaliteitswijn van een lokale variant van de Riesling druif. Het proberen meer dan waard!

  € 10,50
 • Pinot Noir Vino Kupljen - Slovenië
  Pinot Noir Vino Kupljen - Slovenië

  Vino Kupljen uit het noorden van Slovenië tegen de Oostenrijkse grens maakt deze fantastisch mooie kwaliteitswijn van de Pinot Noir. Deze ongefilterde wijn heeft het elegante karakter van een Cool Climate Pinot Noir. Een topwijn!

  € 10,50
© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.