Sémillon

Sémillon is een wit druivenras, dat bekend staat om zijn volheid, wellicht zijn vettigheid en zijn donkere gouden kleuren. Zeker in zijn jeugd is wijn van Sémillon weinig aromatisch. Vanwege deze kenmerken en zijn hoge produktiviteit in de wijngaard, wordt Sémillon vaak geblend. Vooral bij de frisse en lichtere Sauvignon Blanc geeft hij een goede aan-/opvulling. Maar ook met Chardonnay vormt hij een goede combinatie.

Vooral bekend zijn de zoete wijnen uit Bordeaux waarbij Sémillon de hoofdrol speelt. Deze wijnen zijn onversterkt, zijn rijk, goudkleurig, honingachtig en hebben een verfijnde stroperigheid. Door de nobele rot, waar de druif gevoelig voor is, worden alle aroma's nog eens extra versterkt. De bekendste zoete wijnen zijn Chateau d'Yquem, Sauternes, Barsac en Cérons.

Wijn - Spijs: Doordat de wijn vaak voorkomt in combinatie met een ander druivenras en deze kan verschillen van de frisse Sauvignon Blanc, tot de wat vollere Chardonnay is het moeilijk een algemene wijn - spijs tip te geven. Kijk per wijn bij de mogelijke combinaties.

Klik hier voor algemene wijn - spijs tips.

Sorteer op
 • Château La Freynelle - Bordeaux Blanc AC
  Château La Freynelle - Bordeaux Blanc AC

  La Freynelle Blanc is gemaakt van de typische Bordeaux blend met de druivenrassen, Sauvignon Blanc, Sémillon en Muscadelle. Een volle, fruitige en levendige Bordeaux! Een echte aanrader!

  € 9,95
 • Actie 10%

  Château Labadie L'Alouette
  Château Labadie L'Alouette

  Château Labadie maakt een mooie cuvée van 3 druivenrassen die echt thuis horen in een witte wijn uit de Bordeaux. Ieder ras geeft zijn eigen unieke toevoeging aan de wijn. Samen met een korte houtrijping ontstaat een mooie wijn!

  € 11,75 € 10,57
© 2013 - 2021 MiVino Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.