Montepulciano

Deze blauwe druif levert in midden Italië droge, zachte en sappige rode wijnen. De wijnen hebben over het algemeen een diepe kleur en rijpe, wat steviger tannines en een zuurtje. De bekendste wijn is de Montepulciano d'Abruzzo. In de Marken wordt de wijn gebruikt als ingrediënt van Rosso Conero en Rosso Piceno.

Van de druif wordt ook rosé gemaakt onder de naam Cerasuolo. In Toscano ligt een plaats met de naam Montepulciano, waar ook de bekende Vino Nobile de Montepulciano vandaan komt. De druif en deze wijn hebben weliswaar dezelfde naam, maar hebben niets met elkaar te maken.

Wijn - Spijs: Lekker bij Antipasti, Carpaccio, Melanzane, (pasta) gerechten met tomaat en entrecôte van de gril met een lekkere salade.

sorteer op
 • Lampasso Nero Appassimento - Montepulciano d'Abruzzen
  Lampasso Nero Appassimento - Montepulciano d'Abruzzen

  Lampasso Nero Appassimento ontstaat door een natuurlijke indroging van de Montepulciano druif in de wijngaard. Het resultaat is een complexe, gestructureerde wijn met heerlijk rijp rood fruit en een zwoele afdronk. Genieten!

  € 11,95
 • Lampasso Rosso Appassimento - Montepulciano d'Abruzzen
  Lampasso Rosso Appassimento - Montepulciano d'Abruzzen

  Lampasso Rosso Appassimento ontstaat door een natuurlijke indroging van de Montepulciano druif in de wijngaard. Het resultaat is een harmonieuze wijn met een zwoele afdronk.

  € 9,95
 • Montepulciano d'Abruzzo DOC - Vigneti Radica
  Montepulciano d'Abruzzo DOC - Vigneti Radica

  Vigneti Radica heeft zich, samen met andere wijnmakers, ten doel gezet om de Montepulciano druif weer op de kaart te zetten en wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Wat ons betreft gelukt. Deze wijn is zeker het proeven waard!

  € 12,50
© 2013 - 2023 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.