Friuli - Italië

De regio Friuli ligt in de buurt van de rivier de Isonzo in het Noord-oosten van Italië. Het is een gebied waar zowel maritieme als continentale winden waaien.  De koele, droge Borawind, komend vanuit de Balkan wordt afgewisseld met wind vanaf de Adriatische Zee.

Samen met overvloedige zonneschijn en niet al te grote schommelingen in de temperatuur ontstaat hierdoor in dit noordelijke wijngebied een uniek klimaat voor het maken van elegante wijnen. De druiven kunnen door een langzaam rijpingsproces in alle rust groeien, wat zorgt voor een mooie en uitgebalanceerde smaak in de wijnen. 

Vooralsnog zijn de witte wijnen bekender in het buitenland dan de rode, alhoewel er meer rood dan wit wordt geproduceerd. De wijnstreek is nog niet zo bekend, als andere Italiaanse streken. De streek maakt echter zeer grote stappen vooruit, door de technisch hoogstaande manier van vinificatie.

 

Sorteer op
 • Puiatti Signature Sauvignon Blanc - Friuli​
  Puiatti Signature Sauvignon Blanc - Friuli​

  De wijnen van Puiatti zijn interpretaties van het leven, verlangens en behoeften. Jarenlange resulteert in zuiverheid en elegantie in het glas. De Sauvignon Blanc is modern, fris en heeft een prettig mineralig karakter.

  € 11,95
 • Puiatti Signature Pinot Grigio - Friuli
  Puiatti Signature Pinot Grigio - Friuli

  De wijnen van Puiatti zijn interpretaties van het leven, verlangens en behoeften. Jarenlange resulteert in zuiverheid en elegantie in het glas. De Pinot Grigio heeft een sterke persoonlijkheid en een aanhoudend pittig karakter.

  € 11,95
 • Puiatti Spumante Blanc de Blancs VSQ - Friuli​
  Puiatti Spumante Blanc de Blancs VSQ - Friuli​

  De wijnen van Puiatti zijn interpretaties van het leven, verlangens en behoeften. Gecombineerd met grote ervaring zorgt dit voor zuiverheid en elegantie in het glas. Deze Blanc de Blancs is fluwelzacht en fris van smaak.

  € 18,95
 • Chardonnay delle Venezie igt - Tenute Tomasella
  Chardonnay delle Venezie igt - Tenute Tomasella

  Tenute Tomasella maakt wijnen in het noordelijke gebied Friuli. Hier komen mooie, zuivere kwaliteitswijnen vandaan die ook wel worden vergeleken met de heldere berglucht. De Chardonnay is hier een uitstekend voorbeeld van.

  € 9,50
 • Merlot Friuli Grave DOC - Tenute Tomasella
  Merlot Friuli Grave DOC - Tenute Tomasella

  Tenute Tomasella maakt wijnen in het noordelijke gebied Friuli. Hier komen mooie, zuivere kwaliteitswijnen vandaan die ook wel worden vergeleken met de heldere berglucht. De Merlot is hier een uitstekend voorbeeld van.

  € 9,50
 • Friulano Friuli Grave DOC - Tenute Tomasella
  Friulano Friuli Grave DOC - Tenute Tomasella

  Tenute Tomasella maakt wijnen in het noordelijke gebied Friuli. Hier komen mooie, zuivere kwaliteitswijnen vandaan. De Friulano is een mooie witte wijn waar de Italianen zelf ook graag met regelmaat een glas van drinken.

  € 10,75
 • Pinot Grigio Friuli Grave DOC - Tenute Tomasella
  Pinot Grigio Friuli Grave DOC - Tenute Tomasella

  Tenute Tomasella maakt wijnen in het noordelijke gebied Friuli. Hier komen mooie, zuivere kwaliteitswijnen vandaan, zoals ook deze Pinot Grigio met een zalmrose gloed en mooie diepte in de smaak.

  € 10,75
 • Actie 10%

  Rosaris Pinot Grigio - Friuli
  Rosaris Pinot Grigio - Friuli

  Castello di Spessa ligt in het plaatsje Corona dat midden in het mooie wijngebied Friuli ligt. Het wijnhuis maakt een heerlijke Pinot Grigio en Cabernet onder de naam Rosaris.

  € 11,50 € 10,35
 • Actie 10%

  Rosaris Cabernet - Friuli
  Rosaris Cabernet - Friuli

  Castello di Spessa ligt in het plaatsje Corona dat midden in het mooie wijngebied Friuli ligt. Het wijnhuis maakt een heerlijke Pinot Grigio en Cabernet onder de naam Rosaris.

  € 11,50 € 10,35
© 2013 - 2021 MiVino Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.