Furmint

Er wordt voornamelijk dessertwijn gemaakt van de witte Furmint. Het is de belangrijkste druif van de wereldberoemde zoete wijn Tokaji. Naast aanplant in Hongarije, Slowenië en Slowakije wordt de druif momenteel ook veel aangepland in Burgenland in Oostenrijk langs de Neusiedlersee, waar er ook heerlijke dessertwijnen van worden gemaakt.

De druif is gevoelige voor edele rot, heeft een hoog suikergehalte en de nodige zuren, waardoor de wijnen goed kunnen ouderen. De wijnen hebben een volle en karaktervolle smaak. De droge witte wijnen, die nog niet zo bekend zijn, zijn fris en net zo karaktervol en vol van smaak als de zoete variant.

Wijn - spijs: Combineer de dessertwijnen met allerhande desserts. Denk aan tiramisù, appeltaart met ijs, warme perzik met ijs en wijnsaus, rijstepudding met gekarameliseerde laag, witte chocolade mousse,.....

Klik hier voor algemene wijn - spijs tips.

Sorteer op
  • Tokaj-Hétszõlõ Dry Furmint - Hongarije
    Tokaj-Hétszõlõ Dry Furmint - Hongarije

    Een voortreffelijke wijn van de Furmint druif uit Hongarije. Wellicht eerder bekend van de mooie dessertwijnen Tokaj Aszú. De Dry Furmint is een droge witte wijn met volume en karakter. De wijn is Organic.

    € 10,95
© 2013 - 2021 MiVino Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.