Nederland

Nederland telt inmiddels ruim 200 wijngaarden door heel het land. De meeste wijnboeren bevinden zich in Limburg, op de voet gevolgd door Gelderland. Maar ook in alle andere provincies van Nederland vind je wijngaarden. De meeste wijngaarden zijn wat kleiner, maar er zijn er ook een aantal die groter zijn dan 10 hectare. Hiervan vind je wel de meeste in Limburg en Gelderland, maar ook in Zeeland.

Sinds de jaren zeventig worden er weer wijngaarden aangepland met als doel wijn te maken. Het aantal wijngaarden groeit door kennis, het warmere klimaat en een aantal druivenrassen dat speciaal ontwikkelt is voor een koeler en vochtig klimaat, zoals Nederland. Denk dan aan Solaris en Johanniter. Maar ook bestaande rassen zoals Pinot Gris, Auxerrois doen het in het steeds warmer wordende klimaat goed. 

Veel van de wijngaarden bieden de mogelijkheid van een rondleiding en proeverij. Extra leuk is dan misschien Thorn in Limburg. Hier kun je op één dag zowel naar een Nederlandse als Belgische wijngaard.

sorteer op
  • NIEUW

    Schouwen D®uivenland – Gris – De Kleine Schorre
    Schouwen D®uivenland – Gris – De Kleine Schorre

    De Gris van Wijnhoeve de Kleine Schorre is zowel krachtig als verfijnd. Door het hoge smaakgehalte en de frisse zuren perfect om te schenken bij alle Zilte Zaligheden als ook pittige gerechten met bijvoorbeeld kokos en koriander.

    € 20,95
© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.