Alella

Allella is een klein wijngebied tegen Barcelona aan. Het loopt van de kust tot aan de voet van het gebergte Cordillera Catalana. De bodem "Saulo" is vrij schraal waardoor de druiven hard moeten werken. Dit zorgt voor het dat de wijnen veel smaak ontwikkelen. Water krijgt het gebied door de rivier de Besós dat er doorheen stroomt. 

De lager gelegen hellingen hebben een Mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers. De nieuwe hoger gelegen gebieden zijn koeler en hebben een meer continentaal klimaat. De gemiddelde temperatuur is 15,8º C. Vorst vormt een risico waardoor het bloesem in het voorjaar en de druiven in het najaar kan beschadigen.

Er zijn meerdere rassen toegestaan in het gebied, maar de belangrijkste en meest voorkomende druif is de Pansa Blanca. Dit is Catalaans voor Xarel.lo een druif die we veel tegenkomen in Catalunya en met name in Cava.

sorteer op
  • aanbieding

    Can Matons Pansa Blanca - Alella DO
    Can Matons Pansa Blanca - Alella DO

    Can Mantons Pansa Blanca, beter bekend als Xarel.lo is een krachtige witte wijn met rijp wit fruit en een knisperende bite. Een aanrader! Heerlijk zo drinken of bij een wit visje, mosselen, gamba's, paëlla, gazpacho.

    € 16,95 € 15,25
© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.