Côtes du Rhône

De Côtes du Rhône is één van Frankrijks grootste wijnproductiegebieden en is tevens het oudste gebied! Het is opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. Het productiegebied strekt zich lang en smal uit langs de oevers van de Rhône en is zo'n 200 km lang. Mede daardoor kunnen de Côtes du Rhône-wijnen sterk van elkaar verschillen voor wat betreft kleur, smaak en productiewijze.

Veel karaktervolle wijnen komen er uit de Rhône. Zoals uit het noorden waar er in Hermitage, Côte-Rotie en Saint-Joseph topkwaliteit Syrah wijnen worden gemaakt. Of waar in Condrieu de allerbeste Viognier wijnen worden gemaakt. Meer naar het zuiden toe zijn het vooral Gigondas, Vacqueyras en natuurlijk Châteauneuf-du-Pape wijnen die veel liefhebbers aanspreken. Maar ook een Côtes du Rhône of Côtes du Rhône Villages geeft al veel plezier!

Probeer bijvoorbeeld van Château Saint Cosme de Côtes du Rhône Rouge!
Eén van de oudste en bekendste wijnhuizen maat deze wijn van 100% Syrah. Een krachtige, volle en mooi gestructureerde wijn. Drink de wijn bij bijvoorbeeld wild of steak van de grill. Ben je rode wijnliefhebber, drink hem zo met een lekker stukje oude kaas.

© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.