Spanje

Spanje is een wijnland dat sterk in ontwikkeling is. In de zogenaamde Oude Wereld maakt bijna geen ander land waar wijn wordt gemaakt zo’n sterke ontwikkeling door. Er zijn niet alleen vernieuwingen gaande als het gaat om modernisering van de etiketten, maar ook de wijnen ontwikkelen zich naar meer aansprekende wijnen, waarbij het land sterk profiteert van verbeteringen van de vinificatietechnieken.

Er is geen ander wijnland in de wereld met zoveel aanplant van druivenstokken in de hele wereld. Toch zorgt het extreme klimaat in het land voor relatief lage opbrengsten. Spanje is ook een land van grote verschillen. Zowel de culturele als de klimatologische verschillen zorgen voor een grote diversiteit aan wijnen.

Denk bij deze variëteit aan wijnen bijvoorbeeld eens aan de frisse witte wijnen uit het Noord-Westen van Spanje en de frisse en fruitigere rode wijnen uit het Noord-Oosten van Spanje. Als tegenhanger zijn er dan de zware en volle rode wijnen uit het Zuiden van Spanje.

Last but not least staat Spanje bekend om de heerlijke Cava’s, die een kwalitatief en prijstechnisch goed alternatief bieden voor Champagne en om Sherry uit het uiterste Zuiden van het land.

Ga mee op door Spanje

We beginnen met Cava:
Cava wordt net als Champagne volgens de Méthode Traditionelle gemaakt. Drink de wijn niet alleen om mee te proosten, maar schenk hem ook bijvoorbeeld ook eens bij een plank met lekkere Spaanse hapjes of Paëlla. Een mooi en betaalbaar alternatief voor Champagne! 

We vervolgen de Roadtrip en gaan naar de Spaanse hoogvlakte de Meseta, in het midden van het land. Warme dagen en koele nachten zijn ideaal voor een optimale rijping van druiven. We drinken hier een heerlijk glas zomerse rosé. Fris en licht kruidig met een mooie lichte kleur.

We maken een klein uitstapje naar de Spaanse westkust naar het wijngebied Jumilla. In de bergen in het achterland van Alicante worden hier rode wijnen gemaakt van de Monastrell druif. Complexe, elegante en stevige wijnen die een aanrader zijn bij een mooi diner!

We gaan weer terug naar het noorden nog een rode wijn in Rioja. Wellicht het meest bekende Spaanse wijngebied. We drinken een Ecologische Crianza van wijnhuis Pomal, dat sinds 1551 de mooiste wijnen maakt.

De finale van de Roadtrip eindigt met twee heerlijke, zomers witte wijnen. Als eerste drinken we een Verdejo uit het gebied Rueda dat naast Rioja ligt.
Als laatste reizen we helemaal door naar de Atlantische kust. Uit dit groene deel van Spanje komen frisse witte wijnen van o.a. de Albariño druif. Je proeft de zon en de zee met heerlijk rijp fruit en een kleine spannende prikkel op je tong.

Proef zelf de Roadtrip-wijnen

Cava, Rosé, Monastrell, Rioja, Verdejo en Albariño. Je kunt deze allemaal per fles of per doos bestellen via de website. Of bestel een proefdoos waarin we deze wijnen al voor je hebben samengepakt.

© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.