Galicië

Nog maar enkele jaren geleden was de wijnregio Galicië onbekend en werd de wijn vooral in de regio zelf gedronken. Inmiddels weten wijnliefhebbers wat deze wijnregio hen te bieden heeft: moderne, frisse en aromatische witte en rode wijnen. De streek ligt in het noord westen van Spanje, boven Portugal. Naast de invloed van het weer ondergaan de druiven ook invloed van de Atlantische Oceaan die in alle sub-gebieden niet ver weg is. Het gebied wordt ook wel het groene deel van Spanje genoemd.

De DO's in het gebied zijn Rías Baixas, Ribeira Sacra, Valdeorras en Monterrei. Ieder met zijn eigen micro klimaat. We kennen op dit moment vooral de wijnen van de Albariño druif maar er worden ook mooie witte wijn van de Godello en rode wijnen van de Mencía druiven gemaakt. Wijnen die steeds meer aan populariteit en bekend aan winnen.

Albariño:
Een wit, inheems en aromatisch druivenras. De druif is goed bestendig tegen het frisse en koele klimaat van de streek. De luchtvochtigheid is hoog waardoor de druiven bevattelijk zijn voor schimmelziektes. De wijnboeren binden hun wijnen daarom hoog op langs pergola's, zodat de wind goed zijn werk kan doen. G
oedgemaakte Albariño is opgewekt, dynamisch en aromatisch. Je proeft de zon en de zee met heerlijk rijp fruit en een kleine spannende prikkel op je tong.

Godello:
Het is een oud Galicisch druivenras, dat voornamelijk in Valdeorras staat. Hier groeit de druif op de steile oevers van de rivier de Sil. Het ras raakte bijna uitgestorven, totdat een aantal wijnboeren het ontdekten en beseften dat het puur goud in een glas is. Godello is fris en heeft een intrigerende kruidigheid. Je proeft limoen, perzik en amandelen. Het pittige palet wordt gecombineerd met een zacht en vloeiend mondgevoel.

© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.