Catalunya - Catalonië

Catalunya of zoals wij zeggen Catalonië is het meest noord-oostelijke wijngebied van Spanje. Wij kennen het wellicht ook van de vakantie plaatsen aan de Costa Brava en Barcelona. Catalunya omvat meerdere kleinere wijngebieden zoals Empordá, Tarragona, Terra Alta, Penedès en nog andere DO's. Het is een overkoepelende DO die ook wijngaarden, die niet in de reeds bestaande, kleinere DO's liggen omvat. Hierdoor is het mogelijk geworden om meer aandacht en kwaliteit te geven aan de wijnen uit het gehele gebied. Want, naast de reeds bekende en heerlijke Cava's die uit de regio komen, was ook sterk de behoefte om mooie stille wijnen te promoten en te maken. 

Penedès
De Penedès is een wijnregio in Catalonië. Het ligt net onder de bekende stad Barcelona. Het wijngebied strekt zich uit vanaf de kust tot in het binnenland. Door de variëteit in hoogte (van 250 tot 800 meter), de verschillen in landschap en de verschillende micro klimaten is het mogelijk verschillende druivenrassen aan te planten. Van lokale rassen tot internationale rassen.

De afgelopen 30 jaren heeft het gebied hard gewerkt aan het maken van kwalitatief hoogwaardige wijnen met behulp van moderne technieken. Het resultaat is er. Er worden elegante en smaakvolle wijnen gemaakt. Niet te vergeten wordt er in het gebied ook Cava gemaakt. Een mousserende wijn die op dezelfde manier wordt gemaakt als Champagne en een smaakvol alternatief is.

Terra Alta
Terra Alta is het meest zuidelijk gelegen wijngebied van de provincie Catalunya. Het is tevens het meest hoog gelegen wijngebied van de provincie. De wijngaarden liggen gemiddeld 400 meter hoog. Het klimaat is continentaal met Mediterrane invloeden. Warme zomers en dagen en koude nachten en winters. Dit zorgt voor een optimale rijping van de druiven. 

Het gebied is nog een mix van de oude manier van wijn maken en de nieuwe manier, waardoor je verschillende wijnstijlen ziet in dit gebied. Van vol, zwaar en soms zoet tot de modernere fruitgedreven stijl.

© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.