Rueda

Rueda is een wijnstreek in het Noorden van Spanje en ligt ten westen van Rioja. De wijngaarden liggen op hoogtes van 400 - 800 meter. In dit zonovergoten klimaat voelt de Verdejo druif zich uitstekend op zijn gemak. De nachten koelen goed af, waardoor de druif rust krijgt en goed zijn aroma's en smaak kan ontwikkelen, terwijl hij mooi zijn frisheid en zuren houdt. 
Het Spaanse druivenras Verdejo en de streek Rueda zijn haast onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast Verdejo worden er ook wel wijnen gemaakt van bijvoorbeeld de Viura. De wijnen van deze druif halen het bij lange na niet bij het intense en frisse karakter van een mooie Verdejo.

Verdejo lijkt in de basis een klein beetje op Sauvignon Blanc. De wijnen hebben het zelfde ietwat groenige, grassige aroma en dezelfde karakteristieke zuurgraad. De naam Verdejo komt van het Spaanse woord voor groen (”verde”). Verdejo wijnen hebben over het algemeen de volgende smaken: venkel, witte perzik, grapefruit, groene meloen, limoen, met grassige tonen.

© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.