Wijn bij BBQ-gerechten

Bij de BBQ schenk je een wijn, die lekker is als aperitief en die aansluit bij alle gerechten die op het menu staan. Er wordt meestal vis, vlees én groente op de BBQ gelegd, waar ook verschillende kruiden en marinades bij worden gebruikt. En natuurlijk staan er nog allerlei sauzen op tafel. Kortom een explosie aan smaken waar de wijn bij gedronken wordt. Ook wil je het liefst een wijn schenken die iedereen lekker vind én die verfrissend is bij warm weer.

Let er bij rood op dat de wijnen vol van smaak zijn en voldoende fruit en zuren hebben. De wijnen kunnen dan goed concurreren met alle smaken en de zuurgraad zorgt dat de wijnen doordrinkbaar en verfrissend zijn. Vaak zijn deze wijnen ook lekker om gekoeld te drinken.
Voor witte wijnen en rosé geldt dat de zuurgraad belangrijk is, maar ook de volheid van de wijn. Sommige wijnen zijn zo verfrissend en licht / zacht van smaak dat ze prima zijn op een terras, maar weinig tegenhang bieden aan de smaken van de BBQ.


Een aantal specifieke tips per barbecuegerecht:
Rundvlees: Een stevige biefstuk vraagt om een stevige wijn. Kies een rode wijn met tannines en een goede zuurgraad. De tannines in de wijn worden namelijk soepel door de eiwitten in het rode vlees, waardoor de wijn mooi rond van smaak wordt. Denk aan wijnen met Cabernet Sauvignon, Merlot en / of Syrah.

Varkensvlees: Zoek je een goede begeleider bij gerechten als spare ribs, pulled pork of stokjes met varkensvkees? Zoek dan een wijn die een mooie tegenhang biedt aan het wat vettere vlees. Kies dus voor een soepele rode wijn, zoals bijvoorbeeld Primitivo, soepel Spaans of een vollere rosé.

Kip: Kip saté, gegrilde kip met of zonder kruiden. Het aantal variaties is groot. En daarmee ook het aantal wijnen dat je kunt kiezen. Kies je voor rood, kies dan voor een wat lichtere, fruitige variant. Ga je voor wit? Kies dan een vollere wijn zonder houtlagering. Ook de meeste rosé doet het goed bij een lekker stukje kip.

Vis: Een vette of gerookte vis is sterk en vol van smaak. Kies daarbij dan ook een wijn die dit aan kan. Kies voor vol wit, zoals bijvoorbeeld Chardonnay of Viognier of een stevige rosé. Bij lichtere, gegrilde vis of schaal- en schelpdieren kies je liever voor een frissere, "lichtere" witte wijn, zoals Verdejo, Vinho Verde of een Sauvignon Blanc. Maar ook een lichte rosé of misschien zelfs een lekker glas mousserende wijn passen uitstekend!

Groente: Gegrilde aubergine, courgette of venkel zijn heerlijk om te grillen. Kies voor een wijn met frisheid en pit. Denk aan een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir of bijvoorbeeld een Grüner Veltliner of Chenin Blanc.

Zet je koelemmers neer? Zorg dan dat je de ijsklontjes met water mengt. Zo koel je wijn het langst en beste!

Om een beeld te geven hebben we hier een aantal alleskunners uit ons assortiment op een rij gezet. Al onze wijnen zijn per stuk te bestellen, zodat je altijd een lekkere match kunt maken! Kijk bij de wijn-spijs tip van de wijn bij welke soort bereiding de wijn het beste tot zijn recht komt.

Inspiratie nodig welke wijn jij schenkt bij de BBQ?
Bel of app 063049652 of stuur ons een mail! Contact.  

 

© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.