Ga mee op Roadtrip door Europa en proef onontdekte wijnlanden

We zetten onze reis door Europa voort en reizen door een paar landen in Europa die we niet direct associëren met wijn. Landen die een lange geschiedenis hebben als het gaat om wijn maken, maar die voor een groot deel herontdekt moeten worden. De landen kennen uitstekende klimatologische omstandigheden en maken mooie wijnen van vaak lokale druivenrassen.

MiVino wil je graag kennis laten maken met een aantal van deze mooie wijnen. We reizen daarvoor naar Moldavië, Slowakije en Hongarije.

We beginnen onze reis in Moldavië. Moldavië heeft een lange geschiedenis van wijnproductie. Als zuidelijke provincie van Rusland maakte het land al goede wijnen in de tijden van de tsaar. De wijngaarden liggen op dezelfde hoogte als het Franse Bordeaux. Het klimaat is warm, wat uitermate geschikt is voor wijnbouw. Er zijn veel klassieke Franse druivenrassen aangepland, maar ook lokale druivenrassen, zoals bijvoorbeeld Saperavi.

We drinken de 7 Coline van Din Vale. Een blend van Saperavi en Malbec. Rijp en sappig fruit wordt ondersteund door cacao en wat kruiden. Heerlijk bij een plankje kaas en charcuterie, bij een zelfgemaakte hamburger, pasta ragù en arabische gekruide gerechten.

We reizen verder naar Slowakije. Na de splitsing van Slowakije en Tsjechië lagen de meeste wijngaarden in het Slowaakse deel. Helaas zijn de Slowaakse wijnen nog vrijwel onontdekt

Habsburg is een jonge winery die hoogwaardige wijnen maakt van klassieke druivenrassen als riesling, welschriesling en gewürztraminer. Het bedrijf heeft een historische connectie met het vorstenhuis Habsburg. De historiche kelders van de voormalige zomerresidentie staan direct in verbinding met een state of the art moderne winery.
We drinken de Rizling rýnsky. De Rijn Riesling, is de variant zoals we die ook uit Duistsland kennen. Het is een verfijnde, aromatische witte wijn, met een intense geur en smaakbeleving.

Als laatste bezoeken we Hongarije. Hongarije heeft een ideaal klimaat voor wijnbouw en een even rijke wijncultuur als de wijnlanden in West-Europa. Na de val van de muur en de liberalisering wil Hongarije opnieuw het hart van de wijnliefhebber veroveren. En daar heeft het land alle troeven voor.
We kennen wellicht allemaal de zoete dessertwijnen Tokaj Aszú. Maar wij drinken een droge witte wijn van de Furmint druif. De Tokaj - Hétszőlő Dry Furmint. Een frisse witte wijn met volume en karakter. Lekker bij het aperitief, gegrilde vis, groene salade, lichte pasta's en rijstgerechten.

Proef zelf de Roadtrip-wijnen

Je kunt deze allemaal per fles of per doos bestellen via de website. Of bestel een proefdoos waarin we deze wijnen al voor je hebben samengepakt.

Wijnadvies
MiVino geeft je graag persoonlijk wijnadvies. 
We zijn bereikbaar via 06 304 965 22 en via info@mivino.nl.

© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.