Domaine de la Renaudie Sauvignon Blanc - Touraine AOP

Domaine de la Renaudie is het wijndomein van de familie Denis dat gelegen is de Loire Vallei, op de hellingen van de linkeroever van de rivier de Cher met wijngaarden in o.a. de AOP Touraine, waar ook deze Sauvignon Blanc vandaan komt.

Een familieverhaal van de familie Denis. Van opa Denis tot aan kleindochter Charlotte, de wijnmaakster van het domein. De filosofie van de familie in een notendop. “Neem de tijd om de wijnstokken goed te bewerken om prachtige druiven te produceren. Neem de tijd te wachten tot de druiven de optimale rijpheid hebben behaald. Vinifieer ieder jaargang op natuurlijke wijze om expressie van de druiven en het terroir te versterken. En neem de tijd om wijntoeristen te ontvangen en het verhaal over ons werk als wijnbouwer te vertellen.”

De wijnen weerspiegelen het terroir. Zoals de familie zegt: “Wijnen uit de Loire Vallei zijn elegante wijnen, voor het plezier en voor levensgenieters!”

De wijnstokken staan op een bodem van leem en/klei- grond die bedekt is met kiezelstenen die overdag de warmte van de zon opvangen en die deze warme ’s nachts weer afgeven aan de wijnstokken. Dit type bodem in combinatie met een gematigd continentaal klimaat bevordert de rijping van de druiven en is perfect geschikt voor de aromatische ontwikkeling van de wijnen.

De wijngaard van het domein van 29 hectare is aangeplant op arme en ondiepe gronden in het zuiden van de appelatie Touraine AOP. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 40 jaar.

Sinds 2006 is het landgoed volledig TERRA VITIS gecertificeerd. Het keurmerk ziet niet alleen toe op de bescherming van natuurlijke hulpbronnen, maar ook op de gezondheid van de medewerkers, de omwonenden en de consumenten.

Lees alles en bekijk de mogelijkheden van bezoek. Klik hier. 

© 2013 - 2024 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.