Puglia

Het beruchte zuiden van Italië en Sicilië heeft de tijd dat ze schrikbarende hoeveelheden bulkwijn produceerden gelukkig voorgoed achter zich gelaten en maakt van lokale druivensoorten steeds vaker kwaliteitswijnen, die we gelukkig ook steeds vaker zien in Nederland. Druiven worden hier makkelijker goed rijp, met weinig fluctuaties door de jaren heen en het gebied kent niet al te zware wetgeving als het om de wijnkwalificatie gaat, zodat de wijnboeren makkelijker mooie en goede wijnen kunnen maken.

Met name wijn van de Primitivo, zien we inmiddels veel. Vergeten wordt wel eens dat de primitivo de moeder is van de inmiddels wereldwijd bekende Zinfandel uit de VS. Inmiddels zien we ook steeds vaker wijn van de blauwe druif Negroamaro en rode en witte wijn van de Malvasia druif.

Puglia strekt zich helemaal uit aan de Oostkust tot in de hak van de laars. Het land is relatief vlak en er is enorm veel zon. De omstandigheden om goede wijn te maken zijn zeker aanwezig, maar er worden nog relatief veel lage kwaliteitswijnen gemaakt. Veel van de wijnen worden überhaupt als onder de igt kwalificatie op de markt gebracht. Het is daarom soms even zoeken, maar de zoektocht is absoluut meer dan de moeite waard om een mooie Primitivo, Negroamaro, of Malvasia te vinden.

© 2013 - 2022 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.