Wereldwijd staan de leveringen en prijzen van o.a. wijnen onder druk

Hieronder lees je in het kort wat er allemaal speelt. Waardoor de wijn niet (op tijd) leverbaar is of duurder is geworden en mogelijk nog gaat worden.

Transport:
te weinig plek op vrachtschepen
hoge dieselprijzen
veel Oekraïense chauffeurs naar huis

Verpakking:
hoge grondstof- en energieprijzen
schaarste flessen, dozen, pallets en capsules

Productie:
grote vertragingen op de productie van dozen, flessen en capsules

Dit resulteert in prijsstijgingen van maar liefst 14% tot 33% op alle onderdelen van de wijn, fles, doos etiket, capsule en de wijn zelf natuurlijk.

Door de hogere prijzen is er bovendien een zoektocht naar betaalbare wijnen ontstaan wat de druk op dit segment om te leveren verhoogd. Tezamen met het lagere oogstvolume van het laatste oogstjaar, door weersomstandigheden in een aantal wijngebieden in Europa, zorgt dit voor voorraad problemen. Sommige wijnen zijn reeds op en er moet gewacht worden op de wijnen van de nieuwe oogst, die pas weer rond november beschikbaar zijn.

Wat betekent dit voor jou en ons: Wij hebben reeds van een aantal wijnen de prijs verhoogd. Wij zullen daarnaast, als dit nodig is, rekenen met de dagprijzen zoals wij deze krijgen doorbelast van onze leveranciers. Bij grote afwijkingen nemen we contact met u op om eventueel te kijken naar alternatieven.

 

 

 

 

© 2013 - 2022 MiVino - Wijnen & Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.